Trun smo i tren

Оптичка варка

Осмех у речи и слици — Аутор trunsmoitren @ 09:51

http://images.kurir-info.rs/slika-900x608/opticka-iluzija-1392041536-443061.jpg

Цртеж који познат под неколико наслова, “Млада и стара жена“, “Девојка и старица“, “Супруга и ташта“, “Стара вештица и млада жена“, представља једну од најпознатијих оптичких илузија.

Наиме, на истој слици су нацртане и девојка и старица, али тако да већина људи у први мах не уочи обе. У зависноти од тога коју од њих две прво угледате, постоје и различита тумачења о томе шта то говори о вашој личности.

Два могућа одговора:

1. Девојка

Девојка је на цртежу окренута лицем од вас, гледајући у даљину, а из профила јој се виде нос и трепавице. Са шешира јој виори бели вео, обучена је у раскошну бунду, деколте јој је дискретно откривен, а око врата има огрлицу.

Тумачење:
Ако сте на слици прво угледали девојку, према популарним интерпретацијама, које, додуше, немају потврду међу психолозима, ведрије сте природе, младалачког духа и склони оптимистичном погледу на свет.

2. Старица

Старица нам је окренута из профила. Оно што је девојкино ухо, то је старичино око, линија њеног образа и вилице представља нос старице, а огрлица су старичине усне, док вео на шеширу код старице више личи на мараму којом је забрађена.

Тумачење:

Ако вам је на први поглед на овом цртежу била старица, или вештица, како је неки називају, могуће да сте по природи песимистичнији и опрезнији, склони скептицизму и старији духом.

Понављамо, ова тумачења су део популарне културе и немају утемељење у теоријама стручњака.

(Слика и тумачење узети су са интернета)


Powered by blog.rs