Trun smo i tren

26 ÐÐ, 2013

Упорни карикатуриста

Сентиментално васпитање — Аутор trunsmoitren @ 19:11

http://www.dodaj.rs/f/3V/12r/2FpByGlF/sam-carlo19.jpg 

(Слика са интернета) 

За време кризе тридесетих година прошлог вијека, један незапослени политички карикатуриста трагајући за послом обратио се једном познатом листу. Брзо су га обавестили да листу није потребан карикатуриста. Није допустио да га негативан одговор обесхрабри, већ га је прихватио као изазов, као подстицај да уложи веће стваралачке напоре. Сео је, нацртао једну карикатуру и послао је уредништву овог листа.

Сваке седмице цртао је и истом уредништву слао по једну нову карикатуру. После педесет и две седмице и педесет и две карикатуре, од листа још није било никаквог одговора. Морао је да призна да је његова храброст почела помало да слаби. Међутим, ипак је одбио да се преда.

Нова карикатура приказивала је високу зграду без прозора и врата. Један човек је очајнички трчао око зграде вичући: “Сигурно постоји неки пут који води унутра!”

Овога пута редакција је послала телеграм: “Дођите, постали сте наш члан! Ми смо се предали!”

http://www.mudremisli.com/2013/05/uporni-karikaturista/


Коментари

  1. Кад је таленат неоспоран, упорност се исплати. :)

    Аутор pricalica — 27 ÐÐ 2013, 18:38

  2. Да, Причалице, али има оних који на неком делу пута одустану и крену неким другим путем или се запосле у некој другој редакцији, сасвим небитној, како би добили хонорар или потврду своје вредности. Чини ми се да је ова прича настала првенствено због њих - како би истрајали.

    Аутор trunsmoitren — 28 ÐÐ 2013, 18:38


Додај коментар

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

Powered by blog.rs