Trun smo i tren

Ја памтим дивно магновење - А. С. Пушкин

Илустрована поезија и проза — Аутор trunsmoitren @ 22:11
http://www.dodaj.rs/f/3V/wQ/3uL5lM2B/posveceno.jpg

Има људи

Сентиментално васпитање — Аутор trunsmoitren @ 20:57

http://www.dodaj.rs/f/3h/JK/jjk6R1N/u-oku.jpg 

Има људи о којима тако радо и жељно слушам да би се могло помислити да о њима напослетку знам више него што они сами знају – али зазирем од њихових слика и клоним се сваке визуелне представе о њима, баш као да постоји посебна и оправдана забрана да упознам њихов лик.

Исто тако, има људи које годинама сусрећем на истом месту, о којима размишљам, који ми изгледају као загонетке које управо ја треба да одгонетнем, а ипак им се никад не обраћам. Пролазим ћутке мимо њих као што они пролазе мимо мене, само се упитно гледамо држећи уста чврсто затворена. Замишљам како би текао наш први разговор и узбуђујем се при помисли колико бих неочекиваних ствари тада дознао.

И најпосле, има људи које годинама волим а да они о томе појма немају.

Ја старим и мало - помало постаје све испразнија илузија да ћу им то икада казати, премда вечито замишљам тај прекрасни тренутак. Не бих могао да живим без тих темељних припрема за будуће догађаје и, кад добро промислим, чини ми се да су ми те припреме исто толико важне колико и она изненађења која ме погоде као гром из ведра неба тако да станем као укопан."

Елиас Канети


Powered by blog.rs