Trun smo i tren

29 ÐÐ, 2012

Радни дани

Осмех у речи и слици — Аутор trunsmoitren @ 18:50
(Слика са сајта Вукајлија) 

Коментари

 1. А Словенци се толико силише да иду, ех...

  Аутор pricalica — 29 ÐÐ 2012, 18:59

 2. Хоће.Биће нам бити боље у EU.Кад
  будемо схватили, као и ове земље из окружења чији је стандард на много више нивоу да мора да постоји доња граница стрпљењна испод које се не иде.Кад схватимо да је мафијашким владама само изговор економска криза,коју вешто користе да земљу што више задуже..кредитима које узима не за развиј и напредак привреде,већ да имају одакле да черупају и они ,јер од голог и босог народа немају више шта.

  Аутор Milan — 29 ÐÐ 2012, 19:11

 3. Причалице и Милане, слика је на свој начин рекла исто што и ви, и исто што и ја мислим.
  Мислим да има много оних који су схватили, али изгледа да нам капу кроје неки чија је мисао друкчијег кроја.

  Аутор trunsmoitren — 29 ÐÐ 2012, 20:13

 4. Mislim da gresite!

  Аутор kosta — 30 ÐÐ 2012, 04:31

 5. Ниси једини који то мисли, Коста. И они који воде ову земљу мисле исто што и ти, ако ти је то утеха. Нама, ето, није јер је цена за то већ превисока и, што је најгоре, из дана у дан све више расте, сразмерно условима на које су наши представници пристали: што више наших уступакаи одрицања, то већа цена. Занимљива рачуница, нема шта!
  Најстрашније у целој причи је то што упорно неки туђинци инсистирају да буду домаћини у нашим кућама, а мени је моја кућица-моја слободица и светињица.
  Ово је једна од ставки у којима су наши ставови непомирљиви. Као што ти и твоји истомишљеници сматрате да сте ви у праву, тако и ми, на другом крају конопца, знамо то што знамо.
  Дакле, судећи по свему више разлога за радост имаш ти и они који размишљају као ти, али мени у дну срца лежи једна Оскарова мисао за коју бих волела да се оствари - да ће се ова и оваква ЕЗ распасти пре него што ми у њу уђемо.

  Аутор trunsmoitren — 30 ÐÐ 2012, 10:50

 6. Па ко хоће да буде спроведен у ЕУ нека изволи :-)
  Свака част географској Европи, али бирократској и глобалистичкој - НЕ хвала!

  Аутор Јанакис — 30 ÐÐ 2012, 15:30

 7. Najpre da kazem da ulazak Srb u EU nije cilj nego sredstvo. Kao neko ko se malo vise razume u ekonomiju, smatram da bi Srb imala mnogo vise benefita ulaskom u EU. Sa druge strane, mogu slobodno da kazem da cak i ulaz u EU nije toliko bitan koliko je bitno da se u Srb donesu zakoni koji tamo vaze, da se uspostavi institucionalna infrastruktura slicna onoj u EU, itd. Ali bojim se da je bilo kakvu promenu u Srb jako tesko sprovesti i odrzati na dugi rok. Dobra igra ne zavisi toliko od dobrih pravila koliko od igraca. Kako igramo, takva ce nam i igra biti.

  Koja je to cena koju Srb placa? Na sta si konkretno mislila? Na Kosovo? Na Hag? Ja ne vidim da Srb placa ikakvu cenu. Vidim samo koristi. Velike koristi.

  Аутор kosta — 30 ÐÐ 2012, 20:57

 8. Е, свака ти је златна, Јанакисе!
  Потписујем.:-)

  Аутор trunsmoitren — 30 ÐÐ 2012, 21:10

 9. У економију се не разумем, то је истина, Коста, али знам да то пресликавање образаца не иде по принципу копи-пејст, а да би Србија била уређена као неке земље чије нам се уређење или систем допада, треба претходно обавити много тога. Није потребно прво ући у друштво, већ најпре треба знати шта имамо да понудимо и шта можемо да очекујемо од њега. Дешавања у последњих петнаестак година јасно ми говоре да је само једна страна на губитку.
  Јесте, мислила сам и на Косово и на Хаг и на многе друге неправде, али не желим да о томе више пишем на свом блогу. Сматрам да је од мене довољно то што отворено говорим на чијој сам страни, а моје аргументе знају сви који о овом питању имају исти став.
  Драго ми је да ти видиш корист. Ја могу да је замислим, али знам да за ту корист није довољно да неко буде део организације која носи неко име и у којој ситуација није нимало ружичаста.

  Аутор trunsmoitren — 30 ÐÐ 2012, 21:19


Додај коментар

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

Powered by blog.rs