Рецепт Мике Антића за успешну годину

(Слика са интернета)
Узети 12 месеци, добро их очистити од горчине, себичлука, цепидлачења и страха.
Сваки месец пажљиво исецкати на 30 или 31 дан, тако да је залиха довољна за годину дана.
Сваки дан посебно испунити надевом: од једне трећине рада, трећине душевне ведрине и трећине хумора -
уз додатак три кашике оптимизма, једне кашике стрпљења, зрнцета ироније и прстохвата такта.
Ту масу прелити обилно љубављу.
Готово јело украсити букетићем ситних пажњи и сервирати га сваког дана, са обавезном ведрином,
уз шољу доброг освежавајућег чаја.
Мирослав Антић
13 Коментари |
0 Трекбекови
Mika je definitivno znao kako treba obojiti dane...
Prijatno!
Аутор domacica — 17 ÐÐ 2013, 19:21
Antic je bio pravi sladokusac:)
Al' nije mu los ovaj recept.
Evo,od Nove godine sam primenila neke od njegovih saveta,i vidim kako mi je bolje!
Pozdrav !
Аутор lora1 — 17 ÐÐ 2013, 19:50
Знао је, и зато има много обожавалаца и дан-данас, и оих који знају да је у праву, Домаћице.
Нас две смо, очигледно, од њега много тога прихватиле и научиле.:-)
Аутор trunsmoitren — 17 ÐÐ 2013, 19:52
Лора1, потпуно си у праву. Знао је Мика шта је добро и како треба живети. Добро је што је то несебично делио са нама.
Аутор trunsmoitren — 17 ÐÐ 2013, 19:54
Divno...naročito preliv od ljubavi i ukrasi od sitnih pažnji.
Ovo treba svakodnevno ponavljati i ovako činiti.
Аутор nena58 — 17 ÐÐ 2013, 20:02
Najbolji od svih recepata, šteta što ga skoro nikad ne primenjujemo! :(
Odličan izbor Mikinih umotvorina, obožavam ga!
Аутор roksana — 17 ÐÐ 2013, 21:57
''Videćete, to će biti lepa i važna godina. Biće velika – od januara sve do decembra. U nju će stati svi rođendani i mnogo nezaboravnih trenutaka. Biće to godina koja se pamti. Negde će sagraditi put, negde most, negde školu. Mnogi će se useliti u nove stanove. Svi će se nečemu obradovati. Slušaćemo dobre vesti. To će biti godina u kojoj se raste. Deca Srbije porašće u novoj godini za preko 20 miliona centimetara i za više od 20 miliona kilograma. Mnogo će se prodavati ogledala i češljevi. Lekari će zevati u ambulantama jer ćemo biti zdraviji nego ikad. Biće to godina lepa kao slika. Procvetaće bagrem i lipa. Rodiće ponovo trešnje. šljive i grožđe. Nebo će biti plavo i veliko. Sunce će nam biti lepo i toplo. Neko će napisati novu pesmu. Neko će se prvi put zaljubiti. Nove majke nosiće u rukama novu decu. To će biti dobra godina. Radićemo, učiti i pevati. Kad se zamorimo, uvek će na vreme doći subota i nedelja. Završićemo neke važne poslove i započeti neke još važnije. Svi ćemo se slikati, za uspomenu na tu dobru godinu. Kad se ponovo sretnemo, 31. decembra, nećemo se poznati jer ćemo svi biti veći, lepši i pametniji...'' Dusko Radovic
Аутор pricalica — 17 ÐÐ 2013, 22:25
Нено, понављаћемо кад год можемо!:-)
Роксана, волим кад откријем јове људе који воле Мику (мада мислим да је немогуће да било ко из Војводине не воли Мику бар онолико колико ју је он волео.
Причалице, видећемо!;-)
Аутор trunsmoitren — 18 ÐÐ 2013, 22:23
Рецепт је одличан, али што је то кулинарство пипав посао :)) Или фали умјећа, или састојака :-)
Аутор Јанакис — 19 ÐÐ 2013, 11:42
:-)))
Лепо је знати да има и мушкараца који су свесни какав је то посао, Јанакисе. ;-)
Но, кад је рецепт добар (ако ништа није изостављено), обично и оброк буде укусан.:-)
Аутор trunsmoitren — 28 ÐÐ 2013, 09:58
Ма тога се постане свестан пре или касније.
Пре - то значи на време;
а касније - то је кад се осврнеш у једном тренутку и угледаш хаос у кухињи :-)))
Аутор Јанакис — 28 ÐÐ 2013, 19:20
:-)))
Аутор trunsmoitren — 29 ÐÐ 2013, 12:12
meni se najviše sviđa slika.
Аутор pitija — 14 ФР2013, 20:34