Trun smo i tren

29 ÐÐ, 2012

Тамо далеко, хор руске армије "Александров"

Моји видео-записи — Аутор trunsmoitren @ 17:04

 

Бејах на величанственој музичкој прослави Дана Русије, у Сава центру, на концерту хора руске армије "Александров" и Кустуричиног "No smoking orchestra".
Тај концерт је требало да се одржи у јуну, онда када је Дан Русије, али је из техничких разлога одложен и одржан 26. октобра увече.
Уживала сам у свакој секунди концерта, било да је певао (и свирао) "Александров", било Куста и његов фантастични оркестар.
Све је било лепо, али је свирање Д. Спаравала, виртуоза на виолини, са виолином на рамену, са виолином подигнутом изнад главе или пак на Кустиној ципели (без гледања у жице) - било нешто сасвим посебно.
Када се помену и Кустине најаве типа: "Човек који је новцу рекао не", уз објашњење да је одбио понуду "Cirque du soleil-a" од три милиончета еврића, јасно је да је и шоу програм био на висини.

 

Сава центар је био пун, како и доликује овој свечаности, и не знам шта је лепше звучало: "Тамо далеко", "Очи чарние", "Каљинка", одломак из Кустине опере или песме његовог бенда, али одлучих да поставим бар овај видео-запис који ће пренети делић атмосфере (у нади да ово није једини концерт ових мајстора свог заната, уметника, љубитеља и извођача предивних композиција).


Коментари

 1. Можда си могла неки леп избор руске музике да нам приредиш? А Подмосковске вечери обавезно да се нађу, јер обожавам ту песму ;-)

  Аутор Јанакис — 30 ÐÐ 2012, 16:15

 2. Могла сам, али не знам да ли сам и ово смела, Јанакисе, због ауторских права.
  Имам део Подмосковских вечери, наравно...
  А какве су тек "Очи чорние", да знаш!
  Имам и један инструментал чији назив не знам, а који је божанствен, али ти наведох разлог због ког нисам смела све то да ставим на јутјуб (па ни овде, наравно).
  Истина, верујем да Куста има и преча посла, али ...:-(
  Мислиш да смем да поставим те снимке иако немам ауторска права?

  Аутор trunsmoitren — 30 ÐÐ 2012, 18:56

 3. Мислим да не кршиш права. Не користиш снимке у комерцијалне сврхе, нити је квалитет тих снимака такав да се могу злоупотребити. Хор руске армије је колико могу повезати певао српске и руске народне песме, а све у циљу промоције славенске културе и традиције. Самим тим одлична је идеја да ти то и кроз блог пропратиш. Верујем да би и организатори концерта волели да је исти боље медијски пропраћен.

  Аутор Јанакис — 30 ÐÐ 2012, 20:20

 4. http://www.youtube.com/watch?v=gBI2KGcQUwM

  http://www.youtube.com/watch?v=gOvXjtG9X9Y

  Аутор pricalica — 30 ÐÐ 2012, 22:27

 5. Ако ти тако мислиш, Јанакисе, преостаје ми само да поставим још неки снимак. Управо учитавам следећи.
  Ако дође до неке незгодације ;-), позваћу се на тебе.;-))).

  Аутор trunsmoitren — 31 ÐÐ 2012, 17:55

 6. Да, видела сам те снимке, Причалице, и уживала у њима, само што су они са претходног гостовања, оног чији ја нисам била сведок, 2010. године.
  Заправо, кад већ постоји јутјуб, и онај ко није био негде, може да се осети као да јесте и да чује оно што су други желели да поделе са њим.
  Овај хор је изванредан, шта год певао и кад год певао, а то је једино важно у вези са његовим концертима.:-)
  Хвала.:-)

  Аутор trunsmoitren — 31 ÐÐ 2012, 17:58

 7. Ма ни Куста, ни Руска армија ти не смеју ништа хахахаха

  Аутор Јанакис — 31 ÐÐ 2012, 18:07

 8. Доооообро...:-))))
  Уосталом, ја сам њихов човек, и тим се дичим. :-)

  Аутор trunsmoitren — 31 ÐÐ 2012, 18:16


Додај коментар

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

Powered by blog.rs